NBA: Sixers naar playoffs, Bulls en Heat strijden om laatste ticket

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA is weer een plekje gevuld in het schema van de playoffs. Woensdagavond werden de eerste twee wedstrijden gespeeld in het playintoernooi van de Eastern Conference: de Philadelphia 76ers tegen de Miami Heat en de Chicago Bulls tegen de Atlanta Hawks.

Philadelphia 76ers - Miami Heat
De winnaar van de wedstrijd zou zich als zevende plaatsen voor de playoffs en dat zorgde natuurlijk voor spanning. De Sixers begonnen sterk en hadden een kleine voorsprong, maar Miami kwam terug en ging vrijwel het hele tweede én derde kwart aan de leiding. Vroeg in het vierde kwart stond de thuisploeg weer op gelijke hoogte en vanaf dat moment was het een spannende strijd.

Twee vrije worpen van Kelly Oubre Jr en Tyrese Maxey brachten de Sixers op 105-100 met acht seconden te gaan, waar Miami niet meer van terug kon komen. Tyler Herro zorgde met een vrije worp en een drietje nog voor 105-104, maar daar bleef het bij.

Chicago Bulls - Atlanta Hawks
Als nummers negen en tien streden de ploegen om een duel met Miami, met als inzet de laatste playoffplek - de verliezer op woensdagavond zou klaar zijn. Een écht spannende wedstrijd werd het niet echt: de Bulls domineerden Q1 met 40-22 en gaven een deel van hun voorsprong weg, maar in de loop van het derde kwart liepen ze weer flink uit en vanaf dat moment kwam de spanning ook niet meer terug: 131-116. Cody White maakte grote indruk bij de thuisploeg, hij was goed voor 42 punten.

Programma
Vrijdagavond 20 april, 19.00u (01.00u NL) - Eastern Conference, 8th seed game; Miami Heat - Chicago Bulls