Kleine nederlaag AZ in halve finale Conference League tegen West Ham United

AZ heeft de heenwedstrijd in de halve finale van de Conference League tegen West Ham United verloren. In Londen won de thuisploeg met 2-1 van de Alkmaarders.

AZ begon de wedstrijd tegen West Ham United zonder Jesper Karlsson (blessure) en Milos Kerkez (schorsing) aan de wedstrijd en had het lastig tegen de Premier League ploeg. De eerste kansen waren dan ook voor de thuisploeg en Saïd Benrahma zorgde in het eerste kwartier voor gevaar, maar AZ-doelman Mathew Ryan voorkwam de snelle openingsgoals. AZ kon daar weinig tegenoverstellen, maar toch ging de ploeg van Pascal Janssen bij rust met 0-1 de voorsprong in. In de 41ste minuut kreeg Tijjani Reijnders wat ruimte en middenvelder zorgde met lage schuiver in de korte hoek voor de 0-1 voorsprong.

West Ham United zette in de tweede helft de achtervolging in en na twintig minuten in de tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. AZ-doelman Ryan ging in de fout, waarna de scheidsrechter een penalty gaf en die werd benut door Benrahma. Niet veel later zou ook de 2-1 vallen voor West Ham United. Yukinari Sugawara haalde een kopbal uit een corner nog van de lijn, maar uit de rebound was het alsnog raak voor de thuisploeg via Michail Antonio. West Ham United was ook nog dicht bij de 3-1, maar gelukkig voor AZ wist Benrahma die kans niet te benutten, waardoor het 2-1 bleef.

Volgende week is de return in Alkmaar. Dan moet AZ winnen om kans te hebben op de finale van de Conference League. In de andere halve finale tussen Fiorentina en FC Basel eindigde de heenwedstrijd donderdag in Italië in 1-2.