NBA: Lakers overtuigend op 2-1 tegen Warriors, Heat pakt voorsprong tegen Knicks

In de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie NBA beginnen de halve finales van de Eastern en Western Conferences langzamerhand richting de beslissende fase te gaan. Zaterdagavond werden er weer twee duels gespeeld, in beide gevallen ging het om de derde wedstrijd van een serie waarin het 1-1 stond.

Miami Heat - New York Knicks (1-1)
Miami stond in eigen huis bepaald niet lekker te spelen: vanuit het veld ging maar 39 procent van de pogingen raak en slechts 22 procent van de pogingen voor een driepunter gingen er in, maar de Knicks deden het nóg matiger. Het leverde Miami de kans op om alsnog vroeg de leiding te pakken en die bouwden ze beetje bij beetje uit, waarna het nooit echt spannend werd: 105-86 en een 2-1 voorsprong voor de Heat, waar Jimmy Butler 28 punten liet noteren.

Game 4: Maandagavond 8 mei, 01.30u (NL); Miami Heat - New York Knicks

Los Angeles Lakers - Golden State Warriors (1-1)
Voor het eerst in zijn 275 NBA-playoffwedstrijden kwam LeBron James in het eerste kwart tot geen enkele poging en dat was aanvankelijk tekenend voor de Lakers, die het zwaar hadden tegen de bezoekers. Aan het eind van Q2 kwam de thuisploeg echter wat beter op dreef en vanaf het derde kwart namen ze de touwtjes serieus in handen. Anthony Davis noteerde 25 punten en hielp de Lakers zo op weg naar een mooie voorsprong, die in Q4 nog fors uitgebreid werd: 127-97 en een 2-1 voorsprong voor de Lakers.

Game 4: Maandagavond 8 mei, 04.00u (NL); Los Angeles Lakers - Golden State Warriors