Britse man bekent masturberen met zeemeeuw

Een Britse Officier van Justitie heeft een man ervan beschuldigd zich in het openbaar seksueel te hebben bevredigd met een zeemeeuw. In de rechtbank gaf de 40-jarige verdachte misdaad toe. De rechter noemt de zaak "bizar". De uitspraak volgt in mei.

In het noorden van Engeland heeft een man een zeer ongebruikelijke bekentenis afgelegd. De 40-jarige bekende aan de rechter dat hij in augustus 2022 in de havenstad Sunderland seksuele handelingen te hebben verricht boven een vastgehouden zeemeeuw, aldus het Britse PA. De aanklager beschuldigt de man ervan de wilde vogel onnodig leed te hebben berokkend met zijn seksuele escapade.

Volgens PA is op camerabeelden die door de rechtbank zijn bekeken te zien hoe de man de vogel tussen zijn benen houdt, naar een mobiele telefoon kijkt en ondertussen masturbeert. Daarna zou hij de meeuw een trap hebben gegeven.

De verdachte werd vervolgens in een snackbar nabij de plaats delict aangehouden. Hij verklaarde eerst dat hij dacht dat de zeemeeuw gewond was en op zijn mobiele telefoon wilde kijken hoe hij de vogel hulp kon geven. De politie ontdekte later dat hij in plaats daarvan keek naar porno. Oorspronkelijk luidde de aanklacht dat de 40-jarige zijn penis in de bek van de vogel zou hebben gestopt. Dit punt is later echter gewijzigd.

De advocaat van de verdediging zei dat haar cliënt problemen had met zijn geestelijke gezondheid en eiste hierover een deskundigenonderzoek. Op 23 mei wordt een vonnis uitgesproken. De voorzitter van South Tyneside Magistrates' Court sprak zijn verbazing uit: "Zelfs als ervaren magistraat moet ik zeggen dat dit een van de meest ongewone zaken is die ik ooit heb gezien," zei hij volgens PA. Meerdere malen gebruikte hij het woord "bizar" in zijn toespraak. Het openbaar ministerie wil dat de vermeende dader in de toekomst geen dieren meer mag houden.

Zeemeeuw ( Foto ; Freepik)
Zeemeeuw ( Foto ; Freepik)