Bautista overtuigend naar World Superbikes-zege in Assen

Op het TT Circuit van Assen komt dit weekeinde het World Superbikes-kampioenschap in actie. Zaterdagmiddag werd de eerste race verreden, zondag volgen in de ochtend nog de superpolerace en race twee in de middag.

Jonathan Rea vertrok van poleposition, met Kawasaki-teamgenoot Alex Lowes op plek drie en Toprak Razgatlioglu tussen hen in op de Yamaha. Op rij twee stonden Alvaro Bautista, die drie plekken gridstraf had, Scott Redding en Andrea Locatelli, voor Dominique Aegerter, Danilo Petrucci en Iker Lecuona - Michael van der Mark moest het voor zijn thuisrace doen met een vijftiende startplek.

Rea kwam als leider door na ronde één, Razgatlioglu zat er vlak achter en Bautista knokte met Lowes om de derde plek. Bautista won dat duel en samen met Razgatlioglu en Rea sloeg hij snel een gat naar Lowes, Redding en Axel Bassani. In de tweede helft van de race haakte Razgatlioglu beetje bij beetje af bij de twee koplopers en niet veel later kon ook Rea niet meer aan blijven haken bij de ontketende Bautista.

Daarmee was de race ook wel gedaan: Bautista boekte een overtuigende zege, Rea volgde en Razgatlioglu completeerde het podium, voor Locatelli, Bassani en Aegerter. Van der Mark finishte na een redelijke race uiteindelijk als dertiende.