Ultiem realisme in UE5-shooter Unrecord

Een nieuwe gametrailer van de onbekende shooter Unrecord zorgde de afgelopen dagen voor enige ophef in de media. De beelden uit de trailer zien er dermate realistisch uit dat er discussie is ontstaan of dit nu wel daadwerkelijk gameplay is.

Unrecord is volgens de Steam-pagina een singleplayer FPS die het verhaal vertelt van een politieagent vanuit het perspectief van zijn bodycam. Wie de ontwikkeling van Unreal Engine 5 een beetje heeft gevolgd weet dat dergelijke fotorealistische beelden niet ondenkbaar zijn, maar om ze zo in deze kwaliteit in daadwerkelijke gameplay footage van een shooter te zien is toch wel bijzonder. De gameplaytrailer kun je hieronder bekijken. Een releasedatum voor Unrecord is er nog niet.

Het zal niet voor het eerst zijn dat we een trailer zien waarin één en ander net even wat mooier wordt voorgesteld dan het daadwerkelijke eindproduct liet zien. Recent ontstond er nog een soort hype omtrent 'hyperrealistische beelden' van RIDE 4, waarbij het uiteindelijk bleek te gaan om beelden uit een opname die aan een enorme portie post-processing onderhevig waren geweest.