CL: Inter en City naar halve finales, Milanese clash om finaleplek

In de Champions League zijn woensdagavond ook de laatste kwartfinales gespeeld. Daardoor zijn nu alle vier halvefinalisten van het miljardenbal bekend, die in mei gaan strijden om een plekje in de finale van 10 juni.

Inter Milan won vorige week met 0-2 in Lissabon van Benfica, in eigen huis werd het niet bepaald een kwestie van makkelijk afmaken. Nicolo Barella opende binnen een kwartier de score, maar Fredrik Aursnes trok de stand dik twintig minuten later gelijk. Via Lautaro Martinez en Joaquin Correa kwam Milan op 3-1 en leek het beslist, maar Benfica gaf zich nog niet helemaal gewonnen. Antonio Silva bracht wat hoop terug, Petar Musa trok de stand diep in blessuretijd gelijk: 3-3. Inmiddels was de hoop van Benfica natuurlijk wel voorbij, want met een totaalstand van 5-3 plaatste Inter zich voor de halve finales.

Manchester City had thuis met 3-0 gewonnen van een gezapig Bayern München, dat in de Allianz Arena niet heel veel meer indruk maakte. Erling Håland schoot een penalty over na een onhandige handsbal van Dayot Upamecano, maar een klein kwartier na rust was de Noor alsnog trefzeker: 0-1. Joshua Kimmich had een penalty nodig om de Duitse eer nog een beetje te redden, maar het bleef bij 1-1 en dus staat ook City in de halve finales.

In mei worden de halve finales gespeeld, waarbij City het opneemt tegen Real Madrid. Dat betekent ook dat de andere halve finale een Milanese clash wordt: Inter Milan neemt het op tegen AC Milan, beide wedstrijden worden uiteraard in het San Siro gespeeld. Op 9 en 10 mei worden Real - City en AC Milan - Inter Milan gespeeld, een week later volgen in omgekeerde volgorde de returns.