Vier Nederlanders overleden bij dubbel Porsche-ongeluk op Duitse A3

Zondagochtend vonden er twee tragische ongelukken plaats op de snelweg A3 bij de Duits-Nederlandse grens nabij Beek, waarbij vier Nederlanders om het leven kwamen. De Duitse politie bevestigt dat het gaat om drie inzittenden van twee Porsches en een man die probeerde te helpen, eveneens een Porscherijder.

Het eerste ongeluk gebeurde toen een Porsche Cayman door aquaplaning onbestuurbaar werd en in een greppel belandde. De bestuurder (42) en zijn vrouwelijke passagier (37) konden uit de auto komen en stonden op de vluchtstrook. Een 39-jarige Nederlander stopte om te helpen.

Vervolgens verloor een 56-jarige man in zijn Porsche 911 de macht over het stuur en belandde op de vluchtstrook, waar hij de drie Nederlanders aanreed. Alle drie de aangereden personen en de 56-jarige bestuurder kwamen om het leven. De bijrijder van de Porsche 911, een 21-jarige man, raakte lichtgewond.

De identiteit van de slachtoffers is nog niet vrijgegeven, aangezien het onderzoek gaande is en nabestaanden nog geïnformeerd moeten worden. Het verkeer vanuit Arnhem werd omgeleid via de A50, A73 en A77 vanwege het ongeval.