Uitslag PSV - Cambuur Leeuwarden

PSV heeft een eenvoudige geboekt tegen Cambuur Leeuwarden. In Eindhoven kwam de ploeg van Ruud van Nistelrooij nog wel achter, maar in de tweede helft zouden de Eindhovenaren naar een makkelijke zege uitlopen. Het won uiteindelijk met 5-2.

Bij rust was het tussen PSV en Cambuur nog 1-1. In Eindhoven kwam Cambuur verassend op voorsprong via Remco Balk. Daarna kreeg de Friezen nog een kans op 0-2, waarna vrij snel daarna Xavi Simons de gelijkmaker maakte. Vlak voor rust werd nog een doelpunt van Jarrad Branthwaite.

Na rust liep PSV snel uit naar een 3-1 voorsprong. Eerst zette Patrick van Aanholt zijn ploeg op voorsprong, waarna Anwar El Ghazi ook snel wist te scoren. Cambuur-spits Bjørn Johnsen verkleinde de marge weer naar één, maar na een domme handsbal zorgde Fábio Silva vanaf de penaltystip dat het verschil weer naar twee was. In de slotfase maakte El Ghazi nog zijn tweede van de middag.

Door de overwinning komt PSV op drie punten van Feyenoord en Ajax. Feyenoord speelt later op zondag nog thuis tegen FC Volendam.