Tennisser Rojer wint en verlies op Australian Open, Haase/Middelkoop door

Voor tennisser Jean-Julien Rojer was het een dag met gemengde gevoelens op de Australian Open. De Nederlandse veteraan zegevierde in het mannendubbelspel, maar ging er in het gemengd dubbelspel al vroegtijdig uit.

Samen met de Nicaraguaan Marcelo Arevalo, met wie hij vorig jaar Roland Garros won, is Rojer in het mannendubbelspel als derde geplaatst. Daar begon het duo in elk geval prima: het Ecuadoriaans/Finse tweetal Diego Hidalgo/Emil Ruusuvuori werd met 6-1, 7-6 (1) verslagen.

Robin Haase en Matwé Middelkoop, als zestiende geplaatst, werkten hun tweederondepartij al af en wel tegen de Britten Julian Cash en Henry Patten. Die maakten het de Nederlanders even lastig, maar niet genoeg om een set af te snoepen: 6-4, 7-6 (6).

In het gemengd dubbelspel hoopte Rojer samen met Alicja Rosolska uit Polen hoge ogen te gooien. Dat liep echter minder goed af: de wildcard-Australiërs Maddison Inglis en Jason Kubler waren in een zeer spannende supertiebreak te sterk en wonnen met 6-7 (8), 6-1 [9-11].