Van Empel verslaat Pieterse in wereldbeker veldrijden

Fem van Empel heeft voor de vijfde keer dit seizoen een wereldbekerwedstrijd in het veldrijden gewonnen. De 20-jarige veldrijdster won voor Puck Pieterse, die de laatste twee wereldbekercrossen had gewonnen. Shirin van Anrooij maakte het podium vol in Antwerpen.

Vanuit de start hadden Puck Pieterse en Fem de Empel de beste start. De twee 20-jarige Nederlandse veldrijdsters sloegen al snel een klein gaatje op Shirin van Anrooij, de eerste achtervolgster. Van Anrooij leek het gaatje te dicht te rijden naar de kop, maar na een valpartij moest ze de twee laten gaan.

Pieterse en Van Empel zou de winst onder elkaar uit maken. In de eerste twee rondes maakte Pieterse de minste fouten op het strand van Sint-Anneke, maar telkens kwam Van Empel terug, waarna de wereldbekerleidster na een lange loopstrook het verschil maakte met Pieterse. In de laatste twee rondes bouwde Van Empel haar voorsprong telkens wat uit en zou met een halve minuut voorsprong winnen. Pieterse werd tweede, en Van Anrooij werd op ruim één minuut derde in Antwerpen.

Results powered by FirstCycling.com