The Settlers: New Allies komt ook naar console

The Settlers: New Allies, voorheen The Settlers, is vanaf 17 februari 2023 verkrijgbaar voor Windows pc. De game is ook in ontwikkeling voor PlayStation, Xbox en Nintendo Switch.

In deze realtime strategiegame moeten spelers zich op een nieuw land vestigen, hun gemeenschap laten groeien, nieuwe facties ontmoeten en kiezen of ze hen als bondgenoten of als vijanden verwelkomen om hun nieuwe nederzetting te beschermen en te verdedigen.

Er zijn drie gamemodi:

  • Singleplayer campagne: de Elari zijn gedwongen hun thuisland te ontvluchten en zich in nieuwe gebieden te vestigen. Deze nieuwe kolonisten zullen op hun reis vele uitdagingen tegenkomen, van overvallen door meedogenloze bandieten tot de ontdekking van de nieuwe cultuur van deze onbekende gebieden.
  • Hardcore modus: spelers ontdekken nieuwe scenario’s en een breed scala aan modifiers en voorwaarden die van de AI een nog moeilijkere tegenstander maken. Aanpassingsvermogen is essentieel in deze nieuwe gamemodus, die zowel solo als met vrienden speelbaar is.
  • Skirmish: spelers kunnen solo of in coöp tegen de AI spelen of in PvP met maximaal acht spelers op de 12 maps die bij lancering beschikbaar zijn.

The Settlers: New Allies is volledig opnieuw ontworpen met behulp van Ubisofts eigen Snowdrop-engine. De pc-versie van de game is vanaf nu te pre-orderen via de Ubisoft Store en de Epic Games Store.