VS: behouden de Democraten de meerderheid na de midterms?

De tussentijdse verkiezingen in de Verenigde Staten (midterms) worden een nek-aan-nekrace volgens oud-Biden-campagnemedewerker Valerie Nauta. De vraag is of Biden begin november genoeg steun krijgt voor zijn gevoerde beleid in de laatste twee jaar. Meer hierover bij WNL

Bij de midterms, gaat de Amerikaanse bevolking naar de stembus om een nieuw Congres te kiezen, dat bestaat uit de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, vergelijkbaar met onze Eerste en Tweede Kamer. “Onder Biden hebben de Democraten het Huis van Afgevaardigden en de Senaat in handen, maar in de Senaat is de meerderheid erg klein”, zegt Nauta.

De Democraten hebben op dit moment 222 zetels in het Huis van Afgevaardigden, de Republikeinen maar elf minder. In de Senaat is de zetelverdeling 50 tegen 48 in het voordeel van de Republikeinen. Twee zetels in de Senaat zijn voor onafhankelijke leden en vicepresident Kamala Harris heeft de mogelijkheid als voorzitter in het geval van een gelijk aantal stemmen van senatoren om ook een stem uit te brengen.