Volleybalsters hebben op WK ook geen kind aan Kameroen

De Nederlandse volleybalsters hebben zondag ook hun tweede groepswedstrijd bij het wereldkampioenschap in eigen land overtuigend gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger was in Arnhem met 3-0 te sterk voor Kameroen. De setstanden waren 25-11, 25-20 en 25-13.

Oranje begon goed aan de wedstrijd in het GelreDome en sloeg in de eerste set al snel een gat. In het tweede bedrijf bood Kameroen een stuk meer tegenstand. De Afrikaanse ploeg had een tijdje een voorsprong te pakken in de set, maar Nederland knokte zich terug. Het gastland draaide de achterstand halverwege de set om en stond de leiding daarna niet meer af. Het werd 25-20.

Bij Kameroen was er wat geknapt. De mondiale nummer 25 kwam er in de derde set nauwelijks meer aan te pas. Oranje nam een voorsprong van vijftien punten en stond uiteindelijk nog dertien punten af. Afgelopen vrijdag begon Nederland het WK met een 3-0-zege op Kenia (3-0). Woensdag 'begint het toernooi echt' met Puerto Rico als volgende tegenstander. Daarna volgen nog duels tegen België en Italië. De beste vier landen gaan door naar de volgende ronde, maar de resultaten worden meegenomen. Iedere overwinning is daarmee belangrijk.