F1: Uitslag Grand Prix van Hongarije

Max Verstappen heeft de Grand Prix van Hongarije op zijn naam geschreven. De Nederlander profiteerde onder lastige omstandigheden van een uitgekiende strategie en reed zo vanaf plek tien naar de zege. Hiermee breidde hij zijn leidende positie in het kampioenschap fors uit. In de laatste race voor de zomervakantie ging Lewis Hamilton naar plek twee, voor George Russell.

Russell startte op de Hungaroring vanaf poleposition waarbij de omstandigheden bij de start listig waren vanwege de dreiging van regen. De Brit startte op de zachtste banden, terwijl achter hem de Ferrari's om mediums begonnen. Pierre Gasly startte na een motorwissel en veranderingen in de setup vanuit te pits. Russell was goed weg en behield de eerste plek voor de Ferrari's van Sainz en Leclerc. Verstappen startte als tiende en kwam na de eerste ronde als achtste door, voor Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. Snel daarna was er een korte virtuele safety car vanwege onderdelen op de baan, veroorzaakt door een botsing van Alexander Albon bij Sebastian Vettel.

Russell sloeg meteen een gaatje, maar Sainz kon snel pareren en hield het gat beperkt. Daarachter voerde Verstappen de druk bij Alonso op die een foutje maakte en zo de zevende plek aan de Nederlander gaf. Verstappen passeerde al snel Ocon, terwijl daarachter Perez Alonso verschalkte. Na twaalf ronden waren de banden bij Lando Norris op en verloor de Brit in twee bochten twee plekken aan Lewis Hamilton en Verstappen, een ronde later gevolgd door Perez.

Het was na zestien ronden Russell die als eerste van de toppers naar binnen kwam, gevolgd door Verstappen en daarna Sainz. Dit gaf de leiding aan Leclerc, voor Hamilton, Russsell en Sainz. Verstappen kwam op plek zeven achter Alonso weer de baan op. De Nederlander was de winnaar van de stops, want al snel reed hij op plek vier, voor Hamilton en dicht achter Sainz. Leclerc kwam pas na 21 ronden binnen en kwam als tweede terug op het asfalt, achter Russell, maar voor Sainz.

Leclerc voerde op zijn nieuwe rubber de druk op Russell op en waagde na 28 ronden de eerste aanval op de leidende positie van de Brit. Enkele ronden later was het wel raak en haalde Leclerc Russell buitenom in bij de eerste bocht. Sainz en Verstappen voerden de druk op, waarna Verstappen na veertig ronden de lont in het kruitvat stak door als eerste naar binnen te gaan.

Het legde Verstappen geen windeieren, want hij passeerde zowel Russell als Leclerc die op harde banden stond. Dat rubber kwam lastig op temperatuur. Verstappen spinde echter vlak voor het opkomen van het rechte stuk en verloor zijn positie weer aan Leclerc. Ver daarvoor reden nog de niet gestopte Sainz en Hamilton. Verstappen passeerde Leclerc opnieuw en lag zodoende weer derde.

Hamilton was met nog achttien ronden te gaan de laatste die stopte, waardoor de leiding ging naar Verstappen. Daarachter reed Russell het gat dicht met Leclerc en waagde inhaalpogingen bij de Ferrari. Met nog vijftien ronden te gaan lukte dit, waarna Leclerc besloot om de harde banden in te ruilen voor het zachtste rubber. De Monegask kwam terug op plek zes, nog achter Perez.

In de slotfase reed Hamilton het gat met Russell en Sainz dicht om te proberen plaats twee te grijpen. Met nog vijf ronden te gaan slaagde de Brit in zijn missie om ook zijn Mercedes-teamgenoot in te halen. Sainz haakte af en viel nog bijna in de klauwen van Perez, slechts een virtuele safety car en regen verhinderden dat. Na 70 ronden werd Verstappen als winnaar afgevlagd voor Hamilton en Russell. Sainz eindigde op plek vier, voor Perez, Leclerc, Norris, Alonso, Ocon en Sebastian Vettel.