Latifi de snelste in laatste training Hongarije

De derde en laatste vrije training voor de Grand Prix van Hongarije heeft de snelste tijd opgeleverd voor Nicholas Latifi. Nou zien we Latifi wel vaker bovenaan de tijdenlijsten staan, maar dit keer hoef je er níet voor in de handstand te staan: hij was daadwerkelijk de snelste.

Op de Hungaroring was het goed nat en dus was het in het eerste deel van de training vooral een kwestie van op de baan blijven. De een had daar meer moeite mee dan de ander, terwijl we langzaam richting het einde gingen liet Charles Leclerc de kijker een fraaie 360 zien en Sebastian Vettel zorgde met een tik in de barrière voor een rode vlag.

Na die situatie konden we nog een paar minuten door en inmiddels begon de baan op te drogen. Latifi had de timing goed voor elkaar en op de intermediates was het alom erkende supertalent in de Williams de snelste. Leclerc noteerde de tweede tijd en wist de Williams-auto's zo knap te splitten: Alexander Albon pakte de derde plek, bijna een seconde voor wereldkampioen Max Verstappen.

De volledige uitslag van de derde training is hier te vinden, om 16.00 uur begint de kwalificatie.