Vroege vluchter Vuillermoz pakt de dagzege in tweede etappe Dauphine

De tweede etappe in het Critérium du Dauphiné is gewonnen door Alexis Vuillermoz. De 34-jarige Fransman was de snelste van een kopgroep van vijf. De renner van TotalEnergies won voor Anders Skaarseth. Door de zege neemt Vuillermoz de leiderstrui over van Wout van Aert, die zondag de eerste rit had gewonnen.

De tweede etappe was vergelijkbaar met de eerste etappe met een aantal hellingen. Kans was groot dat we net als zondag een sprint zouden krijgen van een uitgedund peloton. Vanuit de start kregen zes renners de ruimte van het peloton. Jumbo-Visma hield het gat tussen de koplopers en het peloton op iets meer dan vier minuten.

Op langste beklimming van de dag, de Col de Mézilhac, nam BikeExchange verassend de leiding in het peloton, maar nadat Team Ineos overnam moest Dylan Groenewegen bergop lossen en kon er een streep door zijn plannen voor de ritzege. Ineos trok stevig door en op de top was het verschil onder de twee minuten gezakt en leek een sprint van een uitgedund peloton in de maak.

Maar de kopgroep van ondertussen vijf renners hield goed stand nadat Xandres Vervloesem was gelost. Het vijftal werkte goed samen en bleven net uit de greep van het peloton. In de sprint om de dagzege begon Olivier Le Gac vroeg aan de sprint. Hij nam een kleine voorsprong, maar richting de streep werd hij alsnog gepasseerd door Alexis Vuillermoz. Hij won en naast de dagzege nam hij ook de leiding in het algemeen klassement.