Van Aert sprint naar zege in openingsetappe Dauphiné

Wout van Aert heeft de openingsetappe van het Critérium du Dauphiné gewonnen. De Belgisch kampioen was de snelste van een uitgedund peloton, voor Ethan Hayter en Sean Quinn. Van Aert is door de zege ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

De eerste etappe in het Critérium du Dauphiné was een etappe van 191 kilometer, met op dertig kilometer van de streep nog een helling van de derde categorie. Ondanks de beklimming nam BikeExchange-Jayco het initiatief in het peloton voor hun sprinter Dylan Groenewegen.

BikeExchange-Jayco controleerde een kopgroep van drie, die in het begin van de etappe voor de aanval kozen. De voorsprong liep nooit hoog op en aan de voet van de laatste beklimming was het verschil nog iets boven de twee minuten. Op de beklimming van derde categorie voerde Trek-Segafredo het tempo op en dat zorgde ervoor dat een aantal sprinters het peloton niet kon volgen, waaronder Groenewegen.

De ploeg van Groenewegen probeerde de Nederlander nog wel terug te brengen, maar ze kwamen net te kort op het peloton. In de sprint om de dagzege begon Team Ineos vanaf kop voor hun sprinter Ethan Hayter, maar de Engelsman kon het niet afmaken. In de sprint was Wout van Aert te snel voor hem. Door de zege van Van Aert is hij ook de eerste leider van het Critérium du Dauphiné.