Roland Garros: Rojer dubbelt naar derde Grand Slam-titel en wint met Arevalo

Tennisser Jean-Julien Rojer heeft voor de derde keer in zijn carrière een Grand Slam-titel gepakt. De 40-jarige Nederlander won in het Parijse gravel zaterdag samen met Marcelo Arevalo uit El Salvador de finale van Roland Garros, nadat hij met de Roemeen Horia Tecau al eens Wimbledon (2015) en de US Open (2017) won.

In set één was er van breaks geen sprake, hoewel de Kroaat Ivan Dodig en de Amerikaan Austin Krajicek dat bijna voor elkaar hadden in de derde game. Rojer en Arevalo hielden stand, maar in de tiebreak moesten ze de set toch inleveren bij hun tegenstanders.

Set twee ging grotendeels op vergelijkbare wijze, hoewel de eerste breakkansen nu pas op 6-5 kwamen. Dodig en Krajicek kregen er maar liefst drie, wat tevens matchpoints waren, maar Rojer en Arevalo werkten ze weg en pakten vervolgens de setwinst na een bijzonder spannende tiebreak.

In de beslissende derde set ging het weer gelijk op, tot Rojer en Arevalo op 3-2 toe wisten te slaan met een break. die hielden ze vast en op eigen service konden ze het met een lovegame na ruim drie uur afmaken: 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3.