Vidales pakt eerste Formule 3-overwinning in Barcelona

Op het circuit van Barcelona zijn ook de jongelingen in de Formule 3 aan het racen geslagen. Op zaterdagochtend werd de sprintrace afgewerkt, wat een prima vertoning werd, met name voor het thuispubliek.

Met David Vidales op poleposition, Juan Manuel Correa naast hem en Jak Crawford, Kaylen Frederick, Caio Collet en Oliver Bearman op de tweede en derde rij ging de race van start. Vidales behield bij de start de leiding, voor Correa, Crawford, Frederick, Collet en Bearman.

Alexander Smolyar ging vroeg voorbij Bearman, Crawford nam Correa te grazen. Vroeg in de tweede helft van de race deed hij een iets te enthousiaste inhaalpoging bij Vidales, waar beiden wel genadig uit kwamen, maar waardoor Crawford wel een flink gat dicht moest gaan rijden.

Smolyar ging ondertussen ook langs Frederick, die ook al gepasseerd was door Collet. Arthur Leclerc had het tempo lekker te pakken en werkte zich via Frederick en Smolyar naar plek vijf, waarna hij de aanval op Correa kon openen, met succes.

Vidales hoefde niet nog eens een aanval te pareren en pakte de eerste overwinning in zijn nog jonge F3-carrière, voor Crawford en Collet. Leclerc eindigde als vierde, Correa en Smolyar completeerden de top-6.