Oranje treft gastland Qatar, Senegal en Ecuador in groepsfase WK voetbal

Het Nederlands elftal is vrijdag bij de loting voor de groepsfase van het WK gekoppeld aan gastland Qatar, Senegal en Ecuador. Daarmee lijkt Oranje gunstig geloot te hebben.

Oranje kreeg de vierde plaats in de poule A toegewezen, waardoor het niet de openingswedstrijd van het WK speelt. De eerste wedstrijd van Nederland is wel op de openingsdag, op 21 november tegen Senegal. Op 25 november speelt Oranje tegen Ecuador en op 29 november tegen Qatar.

Zaterdag wordt pas bekend in welke stadions Oranje speelt en wat het tijdstip is van de wedstrijden. Als Nederland na de groepsfase doorgaat, treft het een tegenstander uit groep B. In die groep zitten Engeland, de Verenigde Staten, Iran en de winnaar van de play-offs tussen Schotland, Oekraïne en Wales. Die drie landen strijden in juni om een WK-ticket.

De poulefase begint op maandag 21 november en wordt afgesloten op vrijdag 2 december. De achtste finales, waarin de poulewinnaars de nummers twee zullen treffen, worden gespeeld van 3 tot en met 6 december.

De kwartfinales zijn op 9 en 10 december. De halve finales zijn op 13 en 14 december. De finale is op zondag 18 december in het Lusail Iconic Stadium, waar plek is voor 80.000 toeschouwers.