Uitslag FC Utrecht - FC Groningen

FC Groningen heeft de uitwedstrijd tegen FC Utrecht gewonnen. De Groningers waren met 1-3 te sterk.

Al na vier minuten stond het 0-1 voor Groningen. De Groningers kregen een penalty nadat doelman De Keijzer De Leeuw onderuit haalde. El Hankouri benutte vervolgens de strafschop. Zes minuten later verdubbelde Groningen de voorsprong. De Leeuw kreeg alle ruimte en schoot raak. Na een stormachtig begin van de wedstrijd ging Groningen minder agressief spelen en vond het wel prima. Utrecht was niet bij machte om iets terug te doen. In de 32e minuut kregen de Utrechters een grote kans op de aansluitingstreffer. Vanaf zo'n tien meter kan Van der Streek uithalen maar slaagt er niet in om de kans om te buigen in een doelpunt.

Drie minuten in de tweede helft kwam dan toch de aansluitingstreffer voor Utrecht. Een schot van Ramselaar rolde in het Groningse doel. Twee minuten later was bijna 1-3 maar de kopbal van De Leeuw kwam tegen de paal terecht. Utrecht was een stuk beter dan de Groningers. Ze vielen meer aan maar ze wisten het doel van Van Leeuwenbergh nog niet echt onder vuur te nemen. In de 71e minuut kreeg Utrecht een kans op de gelijkmaker. Douvikas kopte een corner van Mahi op het doel, maar een prima redding van Leeuwenbergh voorkwam de 2-2. De Utrechters kwamen nog met een slotoffensief met kansen voor onder Douvakis en Ramselaar maar gescoord werd er niet. Een minuut voor het verstrijken van de officiele speeltijd was het toch wel verrassend Groningen dat de wedstrijd besliste door een doelpunt van Strand Larsen.

FC Utrecht

1 - 3

FC Groningen

48' Ramselaar    4' El Hankouri (pen)