Vitesse naar laatste zestien Conference League na knappe winst op Rapid Wien

Vitesse heeft zich op knappe wijze weten te plaatsen voor de laatste zestien van de Conference League. In de tussenronde werd Rapid Wien in Arnhem met 2-0 verslagen.

Zonder de geschorste Loïs Openda en de geblesseerde Riechedly Bazoer moest de 2-1 nederlaag van vorige week worden weggewerkt en de Arnhemmers hadden een droomstart. Al na drie minuten kwam Vitesse in het Gelredome op voorsprong via Adrian Grbic. De Oostenrijker rondde af na een knappe pass van Eli Dasa.

Na twintig was het opnieuw raak voor Vitesse. Opnieuw stond Dasa aan de basis aan het doelpunt van Vitesse. Ditmaal gaf de rechtsback de bal perfect op maat op Matus Bero, die voor de 2-0 zorgde. Even daarvoor was Vitesse nog wel ontsnapt aan de 1-1. In de rest van de eerste helft kwam Vitesse niet in de problemen tegen de Oostenrijkse ploeg en stond Vitesse bij rust met 2-0 voor.

Rapid Wien probeerde het wel na rust, maar brachten Vitesse nooit echt in de problemen. Vitesse had halverwege de tweede helft om de wedstrijd te beslissen via Grbic en ook in de rebound kon Dasa niet afwerken, waardoor het nog lang spannend was in Arnhem, maar Vitesse kwam nooit echt in de problemen tegen Rapid Wien en staat de ploeg van Thomas Letsch bij de laatste zestien in de Conference League.