Hamilton veroordeelt doodsbedreigingen Latifi

Na de seizoensfinale in Abu Dhabi werd Williams-coureur Nicholas Latifi het mikpunt van online haat en doodsbedreigingen. Lewis Hamilton neemt het op voor de Canadees en stelt dat sociale media meer moeten optreden tegen dit soort uitingen.

De crash van Latifi in de slotfase van de race bracht een safetycar met zich mee. Hierdoor werd het veld opgehoopt en de rest is geschiedenis. Hoewel onverwachte situaties onlosmakelijk verbonden zijn met de autosport, viel de crash van Latifi moeilijk te verteren voor sommige fans. De Canadees ontving meerdere haatberichten en werd zelfs beveiligd tijdens zijn verblijf in Londen.

Hamilton koestert geen wrok jegens Latifi en veroordeelt de online haatberichten: "Sociale media hebben te weinig werk verricht om dit soort dingen aan te pakken. We moeten nog altijd druk op hun uitoefenen om dingen te veranderen. Niemand verdient zoiets en het moet op geen enkele manier getolereerd worden".

De Brit heeft zijn collega tevens een bericht gestuurd waarin hij hem een hart onder de riem stak: "Ik heb contact met Nicholas gehad. Hij heeft mijn volledige steun. Ik weet namelijk hoe lastig het in dergelijke situaties kan zijn. Het is belangrijk voor hem om te weten dat mensen hem steunen".

Hamilton veroordeelt doodsbedreigingen Latifi (Philip Platzer / Red Bull Content Pool)
Hamilton veroordeelt doodsbedreigingen Latifi (Philip Platzer / Red Bull Content Pool)