Gaudu ontwijkt valpartij van Foss en Higuita en wint tweede etappe Ronde van Algarve

David Gaudu heeft de tweede etappe van de Volta ao Algarve gewonnen. Na ruim 180 kilometer won de Fransman van Groupama-FDJ in Fóia. Gaudu profiteerde optimaal van een valpartij tussen Tobias Foss en Sergio Higuita.

De tweede etappe in de Ronde van de Algarve was er een voor de klimmers waarin vooral de laatste twintig kilometer geklommen moest worden. Ineos bepaalde op de slotklim vooral het tempo. Door het tempo wat de Britse ploeg oplegde was er van aanvallen weinig sprake.

Na het werk van Ineos nam Quick-Step-Alpha Vinyl over. Louis Vervaeke trok twee kilometer stevig door en zorgde ervoor dat de groep werd uitgedund, waarna Stefan Küng vervolgens het tempo ging bepalen in het peloton. De Europees kampioen tijdrijden hield tot de laatste kilometer de kop, waarna we gingen sprinten met een uitgedunde groep.Zodoende werd het een sprint met een uitgedunde groep. Sergio Higuita leek daarbij even op weg naar winst, maar kwam in de sprint in aanraking met Tobias Foss. Beide renners gingen tegen het asfalt, waarna Gaudu er optimaal van profiteerde en als eerste over de streep kwam. Door de zege is de kleine Fransman ook de nieuwe leider in de Portugese rittenkoers.