KOZP demonstratie Sinterklaasintocht Breda, politie heeft 7 anti-demonstranten aangehouden

De goedheiligman arriveert vandaag in Breda, actiegroep Kick Out Zwarte Piet verzamelde zich rond 10.00 uur om te gaan demonstreren tegen de aanwezigheid van grijze pieten bij de intocht. Er wordt vandaag alleen in Breda gedemonstreerd door KOZP, Maastricht heeft besloten de geplande grijze pieten te vervangen door roetveegpieten. De Sinterklaasintochten in Volendam is afgelast vanwege de coronamaatregelen. Meer hierover bij Omroep Brabant.

Zo'n veertig agenten houden een oogje in het zeil, er zijn vijf agenten uit Amsterdam aanwezig van het zogeheten Caribisch Netwerk. Zij lopen bij alle demonstaties van Kick Out Zwarte Piet mee.

Update 12.45 uur: Volgens BN de Stem zijn er 7 aanhoudingen verricht onder anti-demonstranten die het niet eens zijn met KOZP.

Livestream (zolang aanwezig):

Update 11.40 uur: De KOZP demonstranten zijn achter een hek geplaatst. Er zijn zo'n 150 demonstranten aanwezig. De ME staat paraat, en staat de politie bij. Agenten moesten even na 11.00 uur optreden om een confrontatie te voorkomen. Een groepje inwoners van Breda, waaronder een aantal harde kern NAC-supporters, trok richting deKOZP- demonstranten en riepen ‘blijf uit onze stad en laat onze kinderen het sinterklaasfeest vieren’. De politie heeft ze tegengehouden waarop het groepje is vertrokken.


Eerdere berichtgeving: