Wereldtitel tijdrit voor baanwielrenner Hoogland

Voor de tweede maal in zijn loopbaan heeft baanwielrenner Jeffrey Hoogland de wereldtitel gepakt op de tijdrit over een kilometer. Sam Ligtlee greep in het Franse Roubaix naast een medaille en werd vijfde.

Hoogland, die eerder dit WK al goud pakte op de teamsprint met ons land, was in de kwalificaties al de snelste. Het was na de eerste ronde al duidelijk dat niemand van de rest van het veld bij zijn tijd in de buurt zou komen. Het zilver was voor Nicholas Paul die daarmee voor de eerste WK-plak zorgde voor Trinidad en Tobago.

Op de puntenkoers ging het goud naar Benjamin Thomas. WK-debutant Vincent Hoppezak, die tijdens het EK zilver won op de scratch, veroverde vandaag een bronzen plak. Zilver was voor de Belg Kenny de Ketele.

Shanne Braspennincx hist zich niet te plaatsen voor de halve finales van de sprint. De olympisch kampioene op de keirin verloor in de kwartfinales van Emma Hinze.

De Duitse vrouwen pakten het goud op de ploegenachtervolging. In de finale waren Lisa Brennauer, Laura Süssemilch, Franziska Brausse en Mieke Kröger te sterk voor de Italiaanse vrouwen.

De titel op de afvalkoers bij de vrouwen was voor de Italiaanse Letizia Paternoster. In de laatste sprint was ze de Belgische Lotte Kopecky de baas. Jennifer Valente, die bij de Spelen in Tokio goud pakte op het omnium, pakte nu brons.