Pogacar geeft zijn concurrenten fietsles en wint voor vierde keer Ronde van Lombardije

Tadej Pogačar heeft opnieuw bewezen dat hij veruit de beste wielrenner van dit moment is. In de Ronde van Lombardije liet hij op de beklimming van de Sormano iedereen achter en won hij na een solo van bijna vijftig kilometer, met een voorsprong van meer dan drie minuten op Remco Evenepoel. Giulio Ciccone werd derde op 4 minuten en 30 seconden achterstand.

Al vroeg in de koers ontstond er een kopgroep van 23 renners, mede door een aanval van Wilco Kelderman. Ook de Nederlanders Thymen Arensman en Martijn Tusveld zaten mee in deze grote groep, die een voorsprong van vijf minuten op het peloton nam. Richting de Colma di Sormano begon de voorsprong echter snel te slinken, en op het moment dat de beklimming begon, was er nog slechts één minuut over.

Dankzij het harde werk van de ploeggenoten van Pogačar kon de Sloveen op 48 kilometer van de finish solo wegrijden. Niemand kon hem volgen, en bij de top van de beklimming had hij al een voorsprong van één minuut. Evenepoel, Enric Mas en Lennert Van Eetvelt probeerden nog te achtervolgen, maar Evenepoel wist uiteindelijk alleen in de afdaling weg te rijden.

Ondanks zijn inspanning slaagde Evenepoel er niet in het gat te dichten. Pogačar breidde zijn voorsprong verder uit en kwam met meer dan drie minuten voorsprong als winnaar over de streep, waarmee hij voor de vierde keer op rij de Ronde van Lombardije won. Achter hem reed Ciccone naar de derde plaats, maar hij eindigde op 4 minuten en 31 seconden van de winnaar. Bauke Mollema liet ook een goede indruk achter en finishte als twaalfde.

Results powered by FirstCycling.com