Frei en Koretzky sprinten naar laatste shorttrackzeges mountainbikeseizoen

In het Canadese Mont-Sainte-Anne worden dit weekeinde de World Cup-finales voor de mountainbikers verreden. Vrijdagavond kwamen de vrouwen en mannen in actie op de shorttrack, de laatste van het seizoen.

Vrouwen
Zoals wel vaker bleef er ruime tijd een groep bij elkaar, met hier en daar wat pogingen om weg te rijden. In de slotfase was het Loana Lecomte die de boel serieus uit elkaar trok, de Française kreeg Sina Frei uit Zwitserland en de Britse wereldkampioene Evie Richards met zich mee. Met een indrukwekkende sprint bleek Frei vervolgens de sterkste, zij won voor Lecomte en Richards. Anne Terpstra eindigde als veertiende, twaalf plekken voor Anne Tauber. De Zwitserse Alessandra Keller werd achtste, maar was al zeker van eindwinst in de World Cup op de shorttrack.

Mannen
Ook bij de mannen ging een forse groep gezamenlijk de slotronde in, maar daarin trok Victor Koretzky snel de gashendel open. De Fransman kreeg alleen landgenoot Mathis Azzaro met zich mee, maar die was in de sprint niet opgewassen tegen de ontketende en beduidend meer ervaren Koretzky, die zich daarmee ook verzekerde van de eindwinst van de World Cup op de shorttrack. Wereldkampioen Alan Hatherly completeerde op gepaste afstand het podium.