Pogacar schrijft Ronde van Lombardije op zijn naam

Tadej Pogacar heeft de Ronde van Lombardije op zijn naam geschreven. De Sloveen was na 258 kilometer duidelijk te snel voor Fausto Masnada in de sprint. Voor de Sloveen was het zijn tweede monument dit jaar, eerder dit jaar won hij ook Luik-Bastenaken-Luik.

Waar de voorbije weken de koersen vroeg werden geopend bleef het in Lombardije lang gesloten. Nadat de vroege vluchters werden ingelopen zette Pogacar op 35 kilometer van de streep zijn aanval in. Eerst konden Vincenzo Nibali en Romain Bardet nog volgen, maar snel daar moesten die ook passen bij de sterke Sloveen.

Pogacar kwam als eerste boven op de Passo di Ganda, waarna Fausto Masnada in de technische afdaling naar Pogacar toereed. De Sloveen en de Italiaan hadden driekwartminuut voorsprong op een groep met onder meer de wereldkampioen Julian Alaphilippe en Primoz Roglic. Maar de slechte samenwerking zouden ze nooit meer aansluiten bij Pogacar en Masnada.

Op het laatste klimmetje van de dag probeerde Masnada met een late aanval te verassen, waarna Pogacar direct reageerde en we een sprint kregen tussen de twee. In die sprint was Pogacar duidelijk de sterkste en boekte zijn tweede monument van het seizoen. Eerder dit jaar won hij ook Luik-Bastenaken-Luik.

Adam Yates kwam als derde over de streep, gevolgd door Roglic. Bauke Mollema eindigde uiteindelijk op de twintigste plek.