Uitslag N¶ Mura - Vitesse

Vitesse heeft zijn eerste groepswedstrijd in de Conference League gewonnen. De uitwedstrijd tegen NŠ Mura in Maribor werd met 0-2 gewonnen.

In de beginfase tasten de twee ploegen elkaar af. Vitesse begon langzaam wel sterker te worden en kreeg kansjes via Wittek en Tannane. In de 30e minuut kwam Vitesse op voorsprong. Het was Tronstad die de bal voor zijn voeten kreeg en de 0-1 binnen schoot. Tegen het einde van de eerste helft waren de Arnhemmers dicht bij een grotere voorsprong. Eerst stopte Obradovic een schot van Tannane, en daarna ging een van richting veranderd schot van Bazoer maar net naast.

Vitesse kreeg vlak na rust wederom een kans op de 0-2 nadat Frederiksen kon inkoppen uit een hoekschop van Wittek. Doelman Obradovic keerde de bal echter op de lijn. Een paar minuten later was het Tannane die een kans had, maar zijn schot kwam tegen de bovenkant van de lat terecht. Mura kreeg in de 64e minuut een kansje via een scherpe voorzet van Karnicnik maar er kon geen ploeggenoot bij. In de 69e minuut werd het alsnog 0-2 nadat Doekhi de bal binnenkopte uit een corner. Vijf minuten voor tijd had Darfalou de kans op de 0-3. De Algerijn kon alleen op het doel af maar hij verzuimde om de bal mee te nemen.

De andere wedstrijd in de groep van Vitesse ging tussen Stade Rennes en Tottenham Hotspur. Die wedstrijd eindigde in 2-2.