Rijnstate Ziekenhuis wil weten of personeel gevaccineerd is tegen COVID-19

Ziekenhuismedewerkers die met kwetsbare patiënten werken zoals bijvoorbeeld op de Intensive Care en de afdeling Oncologie, moeten gevaccineerd zijn tegen corona. Dat wil ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, dat zo wil voorkomen dat mensen niet naar het ziekenhuis durven uit angst om een besmetting met COVID-19 op te lopen door ongevaccineerde medewerkers. Zo meldt de Gelderlander.

Wetgeving met betrekking tot privacy bepaalt dat werkgevers niet mogen vragen aan medewerkers of ze volledig gevaccineerd zijn. Dat moet veranderen vindt bestuurder Hans Schoo van Rijnstate, die minister De Jonge van Volksgezondheid gaat vragen om registratie van C19-vaccinaties van hun personeel mogelijk te maken. 

Het ziekenhuisbestuur gaat op korte termijn hun personeel bijpraten over hun wens om op afdelingen zoals de intensive care en oncologie een honderd procent vaccinatiegraad voor elkaar te krijgen. "Ik wil erover in gesprek met mijn personeel en ga niemand dwingen om zich te laten vaccineren. Maar de uitkomst kan wel zijn dat we voor iemand die echt niet wil mogelijk een andere werkplek gaan zoeken”, zegt Schoo tegen de NOS.

Desnoods stapt het ziekenhuis naar de rechter om een uitspraak over de maatregel af te dwingen, laat Schoo weten.

Andere ziekenhuizen nemen een meer afwachtende houding aan dan Rijnstate, maar volgen deze discussie met grote interesse.