Pereira wint natte Porsche Supercup-race Spa, Van Splunteren 5e

Op een nog altijd flink nat Spa-Francorchamps is zondag de op drie na laatste race van het seizoen in de Porsche Supercup verreden. Dat ging niet zonder slag of stoot, voorin werd ook in de slotfase nog even geknokt.

Larry ten Voorde vertrok vanaf poleposition, maar kreeg bij de start gelijk Dylan Pereira naast zich. In Eau Rouge ging het fout, maar gelukkig nét niet helemaal fout: Ten Voorde ging zijwaarts, maar wist net op tijd de controle terug te krijgen en ook de om hem heen rijdende Marvin Klein bleef uit de banden.

Na de herstart behield Pereira de leiding, voor Ayhancen Güyen en Max van Splunteren, die rap gepasseerd werd door Christopher Zöchling. Harry King volgde, voor de pas 16-jarige Nederlander Morris Schuring - Ten Voorde reed op de veertiende plek in het middenveld nog wel mee.

Laurin Heinrich worstelde zich langs Schuring en vocht zich ook voorbij Van Splunteren naar de vierde plek. Gedoe in het achterveld zorgde voor een safety car, waarna Güven bij de herstart de aanval opende op Pereira - in Raidillion maakte hij toch maar pas op de plaatst en schoof hij gewoon aan op plek twee.

Na de schermutselingen kwam een van de achterblijvers in het grind te staan, waardoor de safety car weer naar buiten kwam. Daarmee was Pereira's zege een feit, voor Güven en Heinrich. Van Splunteren finishte als vijfde, Schuring als zevende en Ten Voorde werd nog negende. Loek Hartog eindigde als elfde, Daan van Kuijk werd veertiende en Lucas Groeneveld negentiende.