Directeur circuit Spa-Francorchamps dood aangetroffen, vermoedelijk crime passionel

De directeur van het circuit van Spa-Francorchamps, Nathalie Maillet (49), is vanmorgen dood aangetroffen in haar huis, samen met een andere vrouw en de partner van Maillet, eveneens overleden. Zo meldt de Stentor.

Volgens de autoriteiten zijn de vrouwen kort na middernacht doodgeschoten door de man van Maillet, die daarna zelfmoord pleegde. Verschillende Waalse media melden dat de andere vrouw, een Brusselse advocate, de maîtresse zou zijn geweest van Maillet, maar dat is nog niet bevestigd door de politie. Er loopt een onderzoek naar de vermoedelijke moord/zelfmoord.

De hele staf van het circuit van Spa-Francorchamps betuigde zondag zijn "diepste medeleven" aan de familie en vrienden van Nathalie Maillet, wiens lichaam zondagochtend werd gevonden in Gouvy, in de provincie Luxemburg.

“Vandaag verliezen we een geweldige dame, een motorsportliefhebber en enthousiast, een echte leider die heel erg gemist zal worden. Nathalie was het gezicht van het circuit geworden, ze belichaamde deze passie voor racen die we allemaal delen”, verklaarde Melchior Wathelet, voorzitter van de raad van bestuur van het Circuit de Spa-Francorchamps.

Maillet kwam uit een autosportfamilie en begon, na te hebben gestudeerd om architect te worden, op haar dertigste met racen. Naast coureur raakte ze betrokken bij de organisatorische kant van het racen.

Ze werd CEO van het Spa-circuit in juni 2016 en stond in hoog aanzien door haar leiderschap en innovatie.

Haar overlijden deed zich voor op de avond voordat Spa voor het eerst het World Rally Championship organiseerde.