OS: BelgiŽ wel brons in judo, opnieuw goud Japan

Eerder deze dag werd in Japan het Olympisch eremetaal voor het judo verdeeld, waarbij Juul Franssen helaas net buiten de prijzen viel door verlies tegen een Italiaanse op strafjes. Er was wel succes in België, waar Mathias Casse een moeizame dag kende, maar toch brons pakte. Na verlies in de halve finale had de Belg tegen de Georgiër Grigalashvilli de golden score nodig om uiteindelijk toch tot Ippon te komen en zo te winnen.

In zijn klasse tot 81 kg ging het goud naar de Japanner die hem in de halve finale uitschakelde, Takanori Nagase. Hij wierp de Iraanse Mongoliër Saeid Mollaei na ook een lange partij en zorgde voor alweer het vijfde judogoud. De andere bronzen medaille ging naar de Oostenrijker Borchashvili, die Ressel, de Duitser die Frank de Wit uitschakelde, al snel op waza-ari zette en de hele partij de overhand bleef houden.

Bij de vrouwen ging net als vier jaar geleden de finale tussen Clarisse Agbegnenou en Tina Trsenjak. De Sloveense verraste de Française vier jaar geleden, maar dit jaar zat dat er niet in. De vrouw die in de kwartfinale Juul Franssen uitschakelde wist deze keer wel te winnen. Het kwam niet heel gemakkelijk, maar ze wist in de golden score wel een waza-ari te scoren. Het andere brons ging naar Beauchemin-Pinard.