Djokovic naar halve finales Wimbledon, Federer onderuit tegen Hurkacz

Tennisser Novak Djokovic staat weer eens in de halve finales op Wimbledon. De Servische nummer één van de wereld had het niet al te moeilijk met de verrassendeHongaar Marton Fucsovics, die het als eerste Hongaar in drie decennia zo ver schopte op een Grand Slam-toernooi: 6-3, 6-4, 6-4.

Voor veelvoudig kampioen Roger Federer zit het toernooi op het heilige gras er wel op. De Zwitserse nummer zes van de plaatsingslijst kon na een stroeve start weer even een vuist maken tegen de Pool Hubert Hurkacz (14), maar na twee sets was het toch echt gedaan met de Zwitserse veteraan: 6-3, 7-6 (4), 6-0. Het is voor Hurkacz de eerste keer dat hij de halve finales bereikt op een Grand Slam-toernooi.

In de halve finales speelt Hurkacz tegen de Italiaan Matteo Berrettini, die na de US Open 2019 voor de tweede keer de laatste vier bereikte. De nummer zeven van de plaatsingslijst speelde tegen de Canadees Felix Auger-Aliassime (16), die ondanks een prima wedstrijd in zijn eerste Grand Slam-kwartfinale het hoofd moest buigen: 6-3, 5-7, 7-5, 6-3.

Djokovic moet het in de strijd om een finaleplek opnemen tegen Denis Shapovalov, als tiende geplaatst. De Canadees vocht drie sets langs een flinke partij uit met de Rus Karen Khachanov (25), maar vanaf de vierde set nam de nog altijd maar 22-jarige Shapovalov de touwtjes in handen. Hij won met 6-4, 3-6, 5-7, 6-1, 6-4 en staat eveneens voor het eerst in de halve finales op een Grand Slam-toernooi.