Tennisster Pattinama-Kerkhove verrast op Wimbledon

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft op Wimbledon in de eerste ronde voor een verassing gezorgd. De 29-jarige tennisster had nog nooit in haar carriere een tweede ronde behaald op een grandslamtoernooi, maar op het heilige gras van Wimbledon won ze in de eerste ronde van de Russische Svetlana Kuznetsova: 6-4, 6-3.

Pattinama-Kerkhove had zich via de kwalificaties voor het hoofdtoernooi geplaatst en de nummer 178 van de wereld moest het in de eerste ronde opnemen tegen Kuznetsova, die in het verleden twee grandslams op haar naam schreef. De 36-jarige Russische inmiddels afgezakt naar de veertigste plaats moest in de eerste vrij snel haar service inleveren en Pattinama-Kerkhove wist die break vast te houden, waardoor de 29-jarige Nederlandse de eerste set pakte met 6-4.

Ook de tweede set verliep goed voor Pattinama-Kerkhove. Ze kwam al snel met 5-1 voor en moest bij die stand voor het eerst haar service inleveren op de eerste breakpunten van Kuznetsova. Maar twee games later maakte Pattinama-Kerkhove het alsnog af, waarmee ze voor een primeur zorgde in haar carriere door voor het eerst een partij te winnen op een grandslamtoernooi. In de tweede ronde speelt ze tegen Garbine Muguruza, die in 2017 nog de finale speelde op Wimbledon.