Valse start kost Bendsneyder mooi resultaat in Assen, Fernandez wint Moto2-race

De Grand Prix van Nederland in de Moto2 heeft zondag een leuke, edoch niet al te spannende race opgeleverd. Op het TT Circuit van Assen ging het wat de podiumplekken betreft vooral om twee teams van twee coureurs.

De grid werd aangevoerd door het dominante KTM-duo Raul Fernandez en Remy Gardner, met Sam Lowes er nog naast en Bo Bendsneyder op de twaalfde plek. Bendsneyder kwam geweldig weg, maar leek té snel vertrokken te zijn, terwijl Lorenzo Dalla Porta en iets later ook Tony Arbolino hard het grind in gingen.

Canet pakte ondertussen de leiding, voor Gardner, Lowes, Ai Ogura, Augusto Fernandez, Marcel Schrötter en daarna pas Raul Fernandez. Bendsneyder was inderdaad te enthousiast vertrokken en kreeg een dubbele long-lap-penalty, waarmee hij wat serieuze kansen betreft eigenlijk al gelijk gezien was.

Augusto Fernandez knokte zich vervolgens naar de leiding en ook teamgenoot Lowes en Gardner gingen voorbij Canet, die de zich herstellende Raul Fernandez achter zich aan kreeg. Na een paar ronden bakkeleien ontstond dan toch echt een duidelijke kopgroep: teamgenoten Lowes en Augusto Fernandez voorop, teamgenoten Gardner en Raul Fernandez er gelijk achter.

Zeven ronden voor het einde ging Raul voorbij Augusto Fernandez naar de leiding, Lowes en vooral Gardner leken langzaam moeite te krijgen het tempo te volgen. Raul Fernandez sloeg in de slotfase in rap tempo een serieus gat, de andere drie leken het te moeten doen met een gevecht om plek twee.

De overwinning van Raul Fernandez kwam niet meer in gevaar, achter hem ging de tweede plek naar teamgenoot en kampioenschapsleider Gardner, met Augusto Fernandez op de derde plek en Lowes naast het podium. Bendsneyder finishte als vijftiende, nadat hij Cameron Beaubier in de slotbochten nog pakte, en nam zo één punt mee.