ArgentiniŽ boekt zuinige zege, Peru pakt Colombia

De derde speelronde in de groepsfase van de Copa América zit er weer op, er zijn er nog twee te gaan alvorens op 2 juli de knockoutfase begint. Elk land heeft nog kans om door te gaan, maar drie landen zijn daar in elk geval al zeker van.

In groep A nam Argentinië het op tegen Paraguay en dat werd bepaald geen spektakelstuk. Na tien minuten was het raak voor Papu Gómez en bijna anderhalf uur voetbal bracht geen enkele verandering meer teweeg in de stand. Na de net zo zuinige 1-0 tegen Uruguay en de 1-1 tegen Chili is Argentinië wel zeker van de kwartfinales.

Chili kwam dankzij Eduardo Vargas na 26 minuten op voorsprong tegen Uruguay, maar grote ster Arturo Vidal werd de grote schlemiel van de avond: na een dik uur werkte hij de bal in eigen doel, waarmee hij de 1-1 eindstand op de borden bracht. Toch was het voor Chili genoeg om de kwartfinales te bereiken, nadat Bolivia eerder geklopt werd.

In groep twee werd er wat beter op los gescoord, te beginnen met Colombia - Peru. FC Emmen-speler Sergio Peña, wie anders, opende na een goed kwartier namens Peru de score, kort na rust tekende Miguel Borja voor de gelijkmaker. Tien minuten later werkte de Colombiaanse WK-held Yerry Mina de bal in het Peruviaanse doel: 1-2 en daar bleef het bij.

Ecuador kwam dankzij Ayrton Preciado kort voor rust op voorsprong tegen Venezuela, dat de stand vijf minuten na de onderbreking dankzij Edson Castillo op 1-1 zette. De jonge Gonzalo Plata tekende in de 71e minuut voor de 1-2, maar ook dit keer kwam Venezuela terug: in de 91e minuut bracht Ronald Hernandez zijn land het tweede punt van het toernooi.

Brazilië is met twee zeges al door naar de kwartfinales, Colombia staat er met vier punten ook niet slecht voor. Peru volgt met drie punten, voor de twee van Venezuela en één van Ecuador.