World Superbikes: dubbelslag Rinaldi, moeilijk weekeinde Van der Mark

Op het Italiaanse circuit van Misano is weer een weekeinde World Superbikes-racen afgewerkt, de derde van het jaar. Vier mannen waren dominant, maar de strijd tussen hen was helaas niet zo spannend als het kon zijn.

Race één
Met Kawasaki-rijder Jonathan Rea weer eens op poleposition en de Yamaha van Toprak Razgatlioglu en Ducati van Scott Redding ernaast gingen de lichten uit - Michael van der Mark parkeerde zijn BMW op de dertiende startplek. De beste start was echter voor Michael Ruben Rinaldi, die zich vanaf plek vier in de eerste bochten naar de leiding knokte.

Rea volgde de Ducati-coureur, voor Redding en Razgatlioglu, terwijl Van der Mark in ronde één drie man pakte. Na een kleine tien ronden bleef Rea maar net overeind, maar hij verloor wel een plek aan Razgatlioglu. Aan die posities veranderde verder niks meer: Rinaldi reed zeer overtuigend naar de overwinning, voor Razgatlioglu, Rea en Redding, terwijl Van der Mark als tiende finishte.

Superpolerace
Met dezelfde grid als in race één ging de race van start, waarbij Chaz Davies - die in race één ook al viel - in de eerste bocht onderuit schoof. Razgatlioglu pakte de leiding, voor Rea, Rinaldi en Redding, waarbij Rinaldi zich niet veel later naar de tweede plek reed. Hij ging weer lekker en halverwege pakte hij de leiding over van Razgatlioglu.

Rinaldi reed opnieuw naar een overtuigende zege, Razgatlioglu en Rea completeerden het podium en Redding werd weer vierde, voor Alex Lowes en de indrukwekkende rookie Alex Bassani. Van der Mark reed de halve race in het middenveld mee, tot hij onderuit ging en de finish dus niet haalde.

Race twee
De race begon met de uitslag van de superpolerace als startopstelling en dit keer pakte Rea de leiding bij de start, met wederom Rinaldi, Razgatlioglu en Redding als uitdagers - het duurde niet lang voor Rinaldi de leiding pakte. Zo reden ze even door, tot Razgatlioglu zich eerst langs Rea en vervolgens langs Rinaldi naar de eerste positie reed.

Twee ronden voor het einde kreeg Razgatlioglu een waarschuwing wegens track limits, maar daar bleef het bij: de Turk stuurde zijn Yamaha als eerste over de finish, voor Rinaldi, Rea en Redding. Van der Mark finishte als tiende, Rea behield wel de leiding in het kampioenschap, waar Van der Mark op plek zeven staat.