EK: Oostenrijk begint EK met moeizame zege tegen Noord-MacedoniŽ

Oostenrijk heeft in de poule van Nederland de eerste overwinning te pakken. Tegen Noord-Macedonië wonnen de Oostenrijkers met 3-1 nadat het lang 1-1 bleef dankzij goals van invallers Michael Gregoritsch en Marko Arnautovic. Voor Oostenrijk was het de eerste overwinning op een EK-eindronde.

Noord-Macedonië maakte vandaag het debuut op een eindronde. De Noord-Macedoniërs deden het verdienstelijk en leek lang op weg naar een resultaat tegen Oostenrijk. Oostenrijk kwam na een kwartier op voorsprong via Stefan Lainer. Na een half uur spelen kwam Noord-Macedonië langszij. Goran Pandev, de veteraan en de sterspeler van het Noord-Macedonische voetbal, zorgde voor de gelijkmaker na gestuntel in de Oostenrijkse verdediging.

1-1 was ook de ruststand en Noord-Macedonië hield vrij makkelijk stand tegen de tegenvallende Oostenrijkers. Toch ging de ploeg van bondscoach Franco Foda met de winst ervandoor. Invallers Michael Gregoritsch en Marko Arnautovic waren daarvoor verantwoordelijk. Eerst maakte Gregoritsch de 2-1 na een prachtige voorzet van David Alaba. Niet veel later besliste Arnoutovic de wedstrijd door de 3-1 te maken.

De winst betekende de eerste overwinning voor Oostenrijk op een EK. In zes voorgaande wedstrijden op een EK wist de Oostenrijkse voetbalploeg nooit de wedstrijd met winst af te sluiten. Oostenrijk vervolgt het toernooi donderdag tegen Nederland. Noord-Macedonië duelleert op diezelfde dag met Oekraïne.