CuraÁao verliest heenduel tegen Panama in WK kwalificatie

Curaçao is de play-offs in de tweede ronde van de WK-kwalificatie zaterdag (lokale tijd) begonnen met een 2-1-nederlaag tegen Panama. Dinsdag is de return in Willemstad.

De ploeg van interim-bondscoach Patrick Kluivert, bondscoach Guus Hiddink is nog herstellende van een coronabesmetting, kwam in Panama met 2-0 achter door treffers van Alberto Quintero en Cecilio Waterman in de tweede helft. Er is nog hoop in de return dankzij de aansluitingtreffer van Rangelo Janga in de 87e minuut. De aanvaller van NEC scoorde van dichtbij uit de rebound.

Bij Curaçao stonden (voormalig) Eredivisie-spelers als Eloy Room, Cuco Martina, Jurien Gaari, Suentley Alberto, Vurnon Anita, Jarchino Antonia en Juninho en Leandro Bacuna in de basis.

De winnaar van het tweeluik tussen Curaçao en Panama plaatst zich voor de derde kwalificatieronde van de CONCACAF, de Noord- en Midden-Amerikaanse bond. Daarin stromen toplanden als Mexico, de Verenigde Staten en Costa Rica in. Er waren nog twee andere wedstrijden. Canada won met 0-1 bij Haiti en El Salvador staat met anderhalf been in finalegroep na een 0-4 zege op bezoek bij St Kitts & Nevis. In de nacht van dinsdag en woensdag (Nederlandse tijd) zijn de returns.