Rolstoeltennisster De Groot pakt twee Roland Garros-titels in één

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft op Roland Garros flink toegeslagen. De 24-jarige Woerdense won op het Parijse gravel zowel de titel in het enkel- als in het dubbelspel.

In de enkelspelfinale zat wereldranglijstaanvoerder De Groot tegenover de Japanse Yui Kamiji, viervoudig kampioene en titelverdedigster. De Nederlandse was echter een maatje te groot voor Kamiji en rolde soepel naar een 6-4, 6-3 overwinning, goed voor haar derde Roland Garros-titel en haar tiende enkelspelzege op een Grand Slam-toernooi.

In de finale van het dubbelspel speelde De Groot samen met landgenote Aniek van Koot, die ze in de halve finales in het enkelspel nog versloeg. Wederom zat Kamiji aan de andere kant van het net, samen met de Britse Jordanne Whiley. Het was dezelfde finale als vorig jaar, maar minder spannend: 6-3, 6-4 en de vierde opeenvolgende Roland Garros-titel voor het Nederlandse duo.

Sam Schröder, die lijdt aan ectrodactylie, zat in de finale bij de quads, maar haalde het na zijn US Open-titel van vorig jaar niet: de Australische veteraan Dylan Alcott was met 6-4, 6-2 te sterk.