WTCR-seizoen van start op Nordschleife, Monteiro en Vernay winnen

Op de Nordschleife is zaterdag het seizoen in het WTCR van start gegaan. Er stonden twee races van drie ronden op het programma op de beruchte Groene Hel, waar Tom Coronel als enige Nederlander in actie kwam.

Yvan Muller vertrok met de Lynk & Co vanaf poleposition en behield de leiding enige tijd, tot medeveteraan Gabriele Tarquini langszij kwam, nadat hij ook Muller's neef en teamgenoot Yann Ehrlacher al had verschalkt.

Tarquini ging echter al snel in de fout en Muller pakte de leiding terug, terwijl achter hem hard werd gevochten, met Tiago Monteiro als winnaar en nieuwe nummer twee. Op de Döttinger Höhe ging Monteiro met zijn Honda langs Muller en pakte hij de winst, voor de Fransman en diens teamgenoot Santiago Urrutia.

Nestor Girolami vertrok in race twee vanaf poleposition, maar Jean-Karl Vernay ging er met zijn Hyundai al gelijk voorbij. Vernay's teamgenoot Lcua Engstler schoof op naar plek twee en gezamenlijk controleerden ze de wedstrijd.

Engstler was beduidend sneller, maar zijn inhaalpoging in de laatste ronde werd door de boordradio afgekapt. Vernay pakte zo de winst, Engstler kwam ontroostbaar als tweede over de finish, wel zijn eerste WTCR-podium. Girolami finishte op ruime afstand als derde, vlak voor de als dertiende gestartte Attila Tassi.

Tom Coronel noteerde een zevende en elfde plek, zijn Audi-stalgenoot Frederic Vervisch tekende voor een fors moment: met ruim tweehonderd kilometer per uur ging hij op de Döttinger Höhe het natte gras in, waarbij hij zijn auto wonderbaarlijk genoeg recht wist te houden - de Audi raakte wel te zwaar beschadigd om door te kunnen.