Verstappen: "Baku is zeker geen gemakkelijk circuit"

Aan de vooravond van het raceweekend in Baku stond Max Verstappen de pers te woord en vertelde daar geen grote liefhebber te zijn van stratencircuits. Daarnaast vertelde hij, moeilijk in te kunnen schatten hoe de verhoudingen tussen Mercedes en Red Bull Racing zullen liggen dit weekend, zeker aangezien er veel variatie mogelijkheden zijn in de afstelling van de wagens.

"In het algemeen ben ik een grotere liefhebber van de normale circuits en daar vallen Monaco en Baku bijvoorbeeld niet onder. Ik kan meer plezier halen uit het rijden op een normaal circuit, waar je meer tot de limiet kunt pushen dan op een stratencircuit. Maar uiteindelijk zijn de condities voor iedereen hetzelfde en willen we overal het beste eruit halen. Baku is zeker geen gemakkelijk circuit, dus in die zin maakt het dat wel weer interessant", aldus de Nederlander, zo lezen we op Verstappen.nl.

Het circuit in Azerbeidzjan is een combinatie van veel bochten en enorm recht stuk wat gevolgen heeft voor de afstelling van de wagens. "Dat maakt het lastig om tot een goede afstelling van de auto te komen en tevreden te zijn in elke bocht. Door dat lange rechte stuk rijden we met minder downforce dan we voor de rest van de baan het liefst zouden willen. Daardoor is het best glijden overal. Daarnaast waait het hard in Baku, wat het alleen maar moeilijker maakt. Ik denk dat alle Formule 1-auto’s tegenwoordig heel gevoelig zijn voor de wind", aldus Verstappen.

Als leider in het WK wordt er veel naar de Nederlander gekeken maar erg gelukkig was het tot nu toe nooit in Baku. "Het is lastig inschatten hoe wij ten opzichte van Mercedes hier ervoor zullen staan. Je kunt in Baku met verschillende vleugelafstellingen rijden, met veel of weinig downforce, maar toch tot dezelfde rondetijd komen. Het is afwachten hoe het loopt. We moeten er bovenop zitten om een goed weekend te hebben. Natuurlijk mikken we op een podium, maar als team willen we hier winnen."

Verstappen: "Baku is zeker geen gemakkelijk circuit" (WikiCommons/The Presidential Press and Information Office's of Azerbaijan)
Verstappen: "Baku is zeker geen gemakkelijk circuit" (WikiCommons/The Presidential Press and Information Office's of Azerbaijan)