Verstappen: "Gave gevechten gehad met Hamilton"

Voor het eerst staat Max Verstappen aan de leiding van het WK en de Red Bull-coureur noemt dat mooi maar ziet ook dat het seizoen nog lang duurt, zo vertelde hij in een interview voor de Oostenrijkse TV. De Nederlander is blij dat Red Bull Racing dit jaar vanaf het eerste moment competitief is en denkt dat hij een goede kans op de wereldtitel maakt.

Uiteraard was de eerste positie in de titelstrijd onderwerp van gesprek. "Dat is natuurlijk mooi, maar het is een lang seizoen. Het was voor het hele team een superweekend. De eerste races van 2021 gingen goed, maar er zijn nog veel races die we ook willen winnen. De winst in Monaco was natuurlijk geweldig en om nu eerste te staan, is ook super, maar komend weekend staat Baku op het programma en daar moeten we ook zien te winnen", aldus Verstappen voor de camera's van Sport & Talk van ServusTV.

"Het hele weekend in Monaco liep super. Eerdere jaren ging het niet zo goed in Monaco, met eigen foutjes en weinig geluk. We hebben Monaco gewonnen en leiden zowel het rijderskampioenschap als dat voor de constructeurs, dat is erg belangrijk", zo vult hij aan.

Er werd de Nederlander ook gevraagd wat één van de belangrijke punten is die hem zover heeft gebracht. "Ik denk zelfvertrouwen. Dat heb ik niet alleen nu in de Formule 1, maar mijn hele carrière al gehad. Ik weet wat ik elk weekend moet doen. Soms gaat dat beter dan anders, maar over het algemeen gaat het volgens mij niet slecht", zo lezen we op Verstappen.nl.

Uiteraard kwam de strijd met Lewis Hamilton ter spraken. Beide heren duelleerden dit seizoen regelmatig om de leiding van de race, alleen in Monaco bleef de wereldkampioen ver van de koppositie. "Prima, we gaan heel normaal met elkaar om. We hebben gave gevechten gehad op de baan en hopelijk blijft dat het hele jaar zo. Mercedes is nog steeds heel sterk op de normale circuits. In andere jaren waren we het eerste gedeelte van het seizoen te langzaam en richting het eind van het seizoen op snelheid. Dit jaar was onze start van het jaar veel beter en competitiever, met het hele pakket. We maken een goede kans", zo vertelt Verstappen.

Na vijf races maakt de leider in het WK voorzichtig de eerste balans op. "We hadden het een paar keer iets beter kunnen doen. In Bahrein hadden we moeten winnen. Imola was goed. In Portugal en Spanje was Mercedes iets sneller. Maar we staan eerste. Iedereen maakt fouten en volgens mij hebben wij dit jaar tot nu toe de minste foutjes gemaakt."

Verstappen: "Gave gevechten gehad met Hamilton" (Getty Images / Red Bull Content Pool)
Verstappen: "Gave gevechten gehad met Hamilton" (Getty Images / Red Bull Content Pool)