Verstappen verwacht sterk Mercedes in Baku

In aanloop naar de Grand Prix van Azerbeidzjan blikt Max Verstappen terug op zijn eerste overwinning in Monaco, daarnaast keek hij vooruit naar de wedstrijd in Baku. De Red Bull-coureur geeft aan dat het goed voelt om eerste in de WK-stand te staan maar dat het daadwerkelijk winnen van de wereldtitel het enige is wat telt. 

"Het was een heel goed weekend", zo blikt de Nederlander op Verstappen.nl terug op de Grand Prix van Monaco. "Ik had daar natuurlijk nog nooit op het podium gestaan, dus het was erg mooi om de overwinning te pakken. Aan de leiding gaan in het kampioenschap voelt goed, maar daar moeten we aan het einde van de laatste race staan, dat is het enige dat telt. Waar we nu staan, voelt goed en het toont natuurlijk dat we het jaar goed zijn begonnen. Maar we moeten blijven pushen omdat we nog moeten verbeteren en het beter moeten doen. Niemand is ooit perfect of staat stil in deze sport. Tot dusver hebben enkel kleine fouten gemaakt, maar niets groots en daarom staan we momenteel de eerste. Maar we weten allemaal dat het heel snel kan veranderen."

"We hadden het donderdag moeilijk in de vrije training, maar het Red Bull Racing-team heeft veel werk verzet om ervoor te zorgen dat de auto op zaterdag een stuk beter was. Aan het begin van het weekend hadden we het niet helemaal goed voor elkaar. Het was niet allemaal gemakkelijk, maar de data is heel goed geanalyseerd en we wisten de auto voor de kwalificatie weer erg competitief te krijgen, zodat we de strijd aan konden gaan", zo vertelt Verstappen.

"Het is ook heel gemakkelijk om een fout te maken in Monaco. Je moet ronde na ronde gefocust blijven, maar afgelopen zondag voelde het erg goed om de race te leiden en te controleren. Ik was niet van plan om mijn eerste overwinning in Monaco weg te verprutsen, dat is zeker", zo besluit de leider in het WK zijn analyse.

De volgende race zal in de straten van Baku verreden worden. Tot nu was Verstappen er niet erg succesvol, met de botsing met Daniel Ricciardo al dieptepunt. "De baan is okay, maar waarschijnlijk niet mijn favoriet als ik eerlijk ben. Ik heb daar nog nooit op het podium gestaan, dus het is tijd om daar verandering in te brengen. Het is afwachten hoe competitief we zijn, maar ik verwacht wel dat Mercedes daar sterk voor de dag komt."