Gardner in slotronde naar winst in Moto2-race Mugello

De Grand Prix van Italië in de Moto2 is zondag verreden op het circuit van Mugello. Een kwartier voor de start werd bekend dat Moto3-coureur Jason Dupasquier aan zijn zaterdag opgelopen verwondingen was overleden, maar men besloot de race wel door te laten gaan.

Met Raul Fernandez, Sam Lowes en Jorge Navarro voorop ging de race van start, waarbij Fernandez en teamgenoot Remy Gardner de kop namen. Lowes bleef een beetje in de buurt, Fabio di Giannantonio voerde een achtervolgend groepje aan.

Halverwege de race ging Di Giannantonio vanaf de vierde plek onderuit, Fernandez had voorin een klein gaatje geslagen naar Lowes en de iets teruggevallen Gardner. Met vijf ronden te gaan schoof Lowes weer eens onderuit, waardoor Gardner op plek twee reed, ver voor Joe Roberts en Marco Bezzecchi.

In de slotfase wist Gardner de aansluiting bij zijn teamgenoot terug te vinden en dus kon er nog een ronde geduelleerd worden. De Australiër ging voorbij de tot dan dominante Fernandez en pakte de overwinning, voor de Spanjaard en Roberts, die Bezzecchi net achter zich hield. De Amerikaan raakte die podiumplek echter gelijk kwijt: hij was buiten de baan gekomen en moest één positie inleveren.

Bo Bendsneyder schoof regelmatig op door valpartijen vóór hem, maar verloor telkens weer plekken en finishte op de vijftiende stek, goed voor één punt.