Kijk terug persconferentie Rutte en de Jonge: meer en snellere versoepelingen!

Demissionair premier Rutte en minister van Volksgezondheid De Jonge geven vanavond om 19.00 uur opnieuw een corona-persconferentie. Daarin zullen ze bekendmaken dat de volgende ronde van versoepelingen versneld van start kan gaan. Zo meldt AT5.

Er wordt vandaag nog over vergaderd in het kabinet, maar het lijkt al vast te staan dat restaurants en hoogstwaarschijnlijk cafés vanaf 5 juni weer (beperkt) gasten binnen mogen ontvangen. Eerder werd nog uitgegaan van 9 juni. De precieze details waaronder de versoepelingen kunnen plaatsvinden worden vanavond bekend.

De persconferentie is hier om 19.00 uur op FOK! te volgen.

Waarschijnlijk zullen er maximaal 30 gasten naar binnen mogen, en gaat er een reserveringsplicht gelden met vaste zitplaatsen, meldt de NOS. Ook musea en andere culturele instellingen krijgen hoogstwaarschijnlijk te horen dat ze hun deuren weer mogen openen, wel onder de voorwaarde dat bezoekers een tijdslot boeken.

Daarnaast wordt er gekeken naar het verruimen van het maximaal aantal bezoekers dat thuis ontvangen mag worden en het maximaal aantal mensen dat zich buiten mag verzamelen. Beiden zouden van twee personen naar vier gaan.

Gunstige besmettingscijfers
Volgens demissionair minister De Jonge 'staan alle seinen op groen' omdat het aantal besmettingen flink afneemt, en er ook in de ziekenhuizen weer wat lucht komt. Zo maakte het Amsterdam UMC gisteren bekend dat het ziekenhuis één van de drie covid-afdelingen kan sluiten.