FOK! Wat een weer: nu wťl meer zon!

weerbanner (Foto: FOK.nl)

Welkom!  

Donderdag vertelde ik dat er in het westen meer zon zou zijn en dat de buien zich in het binnenland zouden bevinden. Hmmz.. dat is niet helemaal zoals het gegaan is. Een slepende storing bleef vandaag in een groot deel van het land het weer bezig houden. Ik zei ook dat er geen zware buien zouden vallen, maar dit is ook niet helemaal waar gebleken.

In de vroege morgen viel er in Scheveningen al zo'n 15 mm en later ontstonden er op veel meer plaatsen buien of regende het enige tijd wat langer. Hier bij mij regende het een groot deel van de middag, maar niet heel intensief. Er viel hier zo'n 4 mm. Dieper landinwaarts ontstonden er wat zwaardere buien en deze trokken naar het noorden toe. Lokaal plensde het even flink en er kwam zelfs hagel en onweer voor. Niet uitgebreid, maar het was er toch. Zodoende zijn er toch nog wel wat plaatsen die een aardige som kunnen voorleggen vandaag.

Momenteel zien we de meeste buien in het oosten en noorden. Kan nog best een pittige tussen zitten. Toch verwacht ik wel dat de meeste buien langzaam hun activiteit gaan verliezen. In de noordelijke provincies houden ze nog enige tijd aan.

Als het vannacht breed opklaart kan het het lokaal afkoelen tot rond het vriespunt. Mocht het bewolkt blijven, en sowieso langs de kust blijft het kwik wat hoger.

Vandaag moeten we dan wél overal de zon te zien krijgen. De meeste zon in het zuiden en langs de kust. In de noordelijke helft is er toch wel wat meer bewolking aanwezig. Over het algemeen blijft het op veel plaatsen droog, maar een enkele bui in het noorden sluit ik niet uit. Het is geen nieuws meer, maar het is wederom erg fris met 10 graden op Terschelling tot 15 graden in Arcen. Er staat niet veel wind. Later op de dag neemt die wel iets in kracht toe en komt dan uit het noordwesten.

Zondag hebben we een vergelijkbare dag.

En wat zien we dat er volgende week gaat gebeuren? Iets heel anders. Zo zagen we de laatste weken de koude, maar droge variant van de lente. Nu gaan we de onstuimige, natte en winderige versie zien.

Fijn weekend!  

Schaapjes in de zonnige buitenlucht (Foto: qltel)
Schaapjes in de buitenlucht. Het was vaak zonnig de laatste tijd. (Foto:qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.